Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Verde Lunaria: akkor is au..... (2014.06.10. 10:38) Jövő?!....
  • Bötty04: "És egyfajta fanatizmus alakul ki bennem, amit már lassacskán képtelenség lesz elfojtani, és végez... (2014.06.08. 11:42) Hát ennek is vége....
  • Sangel: @Verde Lunaria: :D :D Hááát én jobban szeretem, ha pufókabb :D De így is elvinném egy körre :P (2014.02.18. 09:42) Plusz terhes terhesség....
  • Sangel: @gojjjo: Igazából nincs mit eldöntenem, mert ez így egy kicsit hosszabb és kényesebb dolog annál,... (2014.01.29. 19:54) Ex és a csók....
  • Verde Lunaria: Kell csinálnunk egy csajos nálam alvós estét.... Csepegős filmekkel... (2013.09.06. 15:17) Elegem van....

Dráma, de igazán 3

2013.01.19. 13:29 - Sangel

Címkék: dráma jó dráma dráma filmek dráma 2012 dráma filmek lista dráma lista

Azt hiszem már éppen itt van az ideje a következő összeállításnak.

A filmek még mindig nagy szerepet töltenek ki az életemben, főleg a drámák. Imádom őket. :)

Stuart: Visszapörgetett élet - Stuart: A Life Backwards

Stuart,  A Life Backwards.jpgAmikor Stuart, a hajléktalan alkoholista találkozik Alexander Masters íróval és jótékonysági munkással, valószerűtlen barátság veszi kezdetét. Miközben Masters egyre többet tud meg Stuart erőszakos múltjáról, traumás gyermekkoráról, megkérdezi a férfit, hogy megírhatja-e a történetét. Stuart beleegyezik, de azt javasolja, hogy visszafelé mesélje el az életét, amely így izgalmasabb, mint egy Tom Clancy-regény. Mastersnek bepillanthat egy számára idegen világba, egyre jobban megérti Stuart tetteinek mozgatórugóit. A férfi személyisége és sajátos humorérzéke tragikomikus élt ad történetének.

Mint ahogy eddig sem lehetett kihagyni, most sem hagyom ki a listából "Tommyfiút" :) Hónapokig tartott míg megszereztem ezt a filmet. De végül csak sikerült megszereznem, igaz csak angolul és magyar felirattal, rossz képminőséggel, de sikerült.. És nem bántam meg. Mai napig ha erre a filmre gondolok kiráz a hideg. Ez is igaz történet alapján íródott. Fájdalmas egy történet....

Ruby Sparks

Ruby Sparks.jpg

Az íróként munkálkodó Calvin éppen a legújabb regényén dolgozik. Az ihletet egy Ruby nevezetű lány adja, aki Calvin elképzelt álomnője. A fiú másnap valósággal nem hiszi el, hogy Ruby - a regény hőse - megelevenedett előtte. Calvin nagyon boldog lesz, azonban amikor kettejük kapcsolata el kezd kibontakozni, megjelennek a problémák is. A fiú csak akkor tudja ezeket a gondokat kiküszöbölni, ha a regényét saját szájízére alakítja, melyek a valóságban később megjelennek.

A főszereplőt lassacskén kezdem megszeretni, egyre több filmben szerepel, és bármennyire is nem "sztár" alkat, tetszenek a filmjei! Ez is egy remekmű :)

My Week with Marilyn - Egy hét Marilynnel

My Week with Marilyn.jpg

A film Marilyn Monroe életének korábban ismeretlen fejezetét, pontosabban egy hetét dolgozza fel, Colin Clark történetén keresztül, aki Laurence Olivier asszisztenseként dolgozott '57-ben A herceg és a színésznő című produkcióban, melyben Monroe volt a főszereplőnő.

Szerintem már eleve adott, hogy jó film. Elvarázsolt.

Middle Men - Szex a neten

Middle Men.jpg1995-ben az internet még újdonságnak számított, mindenkinek videója volt otthon, a zenét még lemezboltokban árulták. Az üzletember Jack Harris élete tökéletes: boldog a családjával, és sikeres a munkájában. Azután találkozik Wayne Beeringgel és Buck Dolbyval, a két problémás zsenivel, akiknek van egy remek ötlete, hogyan kereshetnének sok pénzt az interneten. Megállapodnak, hogy Jack segít nekik, és a felnőtteknek szóló üzlet beindul. Jack hamarosan a bűn világában találja magát, a 23 éves pornósztár és az FBI között, amely felfigyel a ténykedésükre. Valós történet alapján.

Ez a film azért nyerte el a tetszésemet, mert abszolút leírja a mai férfiak életvitelét. Hogy hogyan állnak az asszony és a család kérdéshez. Persze ez csak a történet egyik része, de számomra ez volt a legfontosabb és legérdekesebb benne.

Hope Springs - Amit még mindig tudni akarsz a szexről

Hope Springs.jpg

Kay (Meryl Streep) és Arnold (Tommy Lee Jones) hű társai egymásnak, ám az egymás mellett töltött évtizedek alatt kapcsolatuk kissé kihűlt, így Kay, aki régi meghittségre vágyik férjével, szeretné feldobni a házasságukat. Amikor tudomást szerez a Great Hope Springs nevű kisvárosban praktizáló híres párterapeutáról (Steve Carell), megpróbálja meggyőzni a szkeptikus, szokásaihoz mereven ragaszkodó Arnoldot, hogy utazzanak el egy egyhetes házasságterápiára. Már az utazásra sem könnyű rávenni makacs férjét, az igazi feladat azonban mindkettejük számára az, hogy képesek legyenek megszabadulni gátlásaiktól a hálószobában, és felszítsák a régi tüzet, ami miatt annak idején egymásba szerettek.

Persze ez a film az "idősebb" korosztálynak való, vagy mégsem?! Határozott figyelemmel néztem végig, tanulva, hogy ha egyszer odajutok, hogy lesz egy házasságom, akkor az hogyan lesz unalmas, és érdemes-e, egyáltalán lehet-e megoldani a lapossá, egyszerűvé, monotonná vált szakaszát.

Hasta La Vista

Hasta La Vista.jpg

Lars, Philip és Josef, a három huszonéves jóbarát szereti a bort és a nőket. A nedüt megízlelték már, ám nővel még egyiküknek sem volt dolga, lévén mindhárman fogyatékosak: az egyik vak, a másik tolószékbe kényszerült, a harmadik pedig teljesen béna. A három srác elhatározza, hogy Spanyolországba utaznak, ahol a speciális bordélyban végre elveszíthetik a szüzességüket. A szüleiknek azt lódítják, hogy bortúrára mennek. Lars állapota rosszabbra fordul, ám titokban mégis nekivágnak a kalandnak. Egy zsémbes, túlsúlyos asszony kíséri őket.

Szívhez szóló történet, és valami zseniális, ahogy bebizonyítja, hogy a "rokkantak" is ugyanolyan bunkók tudnak lenni, mint mi átlag emberek. Zseniális egy film és szomorú is egyben. No name film, mégis örökké a top drámáim közt landolt :)

A Thousand Words - Ezer Szó

A Thousand Words.jpg

Főszereplőnk nagyszájú, sokat beszélő férfi. Egy napon kertjében, szinte a semmiből egy fa nő. Előbb-utóbb rájön, hogy minden egyes kimondott szóval lehullik egy levél a fáról. Egy ismerőse szerint a fa önmagát jelképezi, azaz ha az összes levél lehull a fáról, a férfi meghal. Egyetlen dolgot tehet hát, némasági fogadalmat tesz, melynek betartása nem is olyan könnyű a mindennapokban.

Tipikus amerikai film. Eddy Murphy megint tökéletes játékot nyújt. Nem a legtisztább dráma, mert eléggé körülveszi a Holywood feeling, de egyszer érdemes megnézni mindenképp.

Being Flynn - Mocsokváros utcáin

Being Flynn.jpg

Nick Flynn fiatal író, aki önmagát keresi. Hiányzik neki elhunyt anyja, Jody és az ő szeretetteljes személyisége. De apja, Jonathan még csak emlék sem, hiszen Nick 18 éve nem látta. Jonathan Flynn régóta úgy tekint magára, mint nagy íróra, "mesteri történetmesélőre" Miután elhagyja feleségét és gyermekét, a saját szabályai szerint éli az életét, végül börtönben köt ki hamis csekkek beváltása miatt. Szabadulása után évekig taxisofőrködik, de egyre jobban iszik és egyre különcebb, ezért elveszti munkáját. Bár volt, hogy grandiózus levéllel lepte meg fiát, mégis hiányzott Nick életéből. Amikor kilakoltatják, Jonathan egy hirtelen ötlettől vezérelve megkeresi Nicket, és találkoznak szemtől szemben. Az idősebb férfi nagydumás, ugyanakkor van benne valami riasztó. Ennek ellenére Nick felkészül rá, hogy helyet csináljon az életében az apjának. De amilyen gyorsan felbukkant Jonathan, olyan hirtelen el is rebben. Nick továbblép, egy hajléktalanszállón vállal munkát, ahol Captaintől és Joytól tanulja meg, hogyan bánjon az éjszakáról éjszakára megjelenő vendégekkel. Nick találkozik a hajléktalanokkal- van, aki átmenetileg, van, aki örökre az -, hallgatja a történeteiket, és rátalál élete és munkája céljára. Közben beleszeret munkatársába, Denise-be. Aztán egy éjjel betoppan a szállóra Jonathan, ott akar éjszakázni, és Nicket felzaklatja a találkozás.

Ez a film fájdalmas volt. Apu miatt nem is tudok mást írni róla...

Courageous - A Bátorság Emberei

Courageous.jpgAdam Mitchell és Nathan Hayes rendőrtiszt, valamint a partnereik remekül végzik a dolgukat. Nap mint nap a legkülönfélébb veszéllyel néznek szembe, az igazi kihívás azonban otthon várja őket. Amikor hazatérve találkoznak a gyermekeikkel, nap mint nap kénytelenek beismerni, hogy nem tudnak megbirkózni az apaság feladatával. Minden vágyuk, hogy jó kapcsolatot alakítsanak ki a gyerekeikkel, ám azok mégis egyre jobban eltávolodnak tőlük. Amikor bekövetkezik a tragédia, a férfiak kénytelenek szembenézni a félelmeikkel, a végzetükkel.

Olvastam róla pár cikket, és tényleg eléggé "Isten hívő" szagú a film, de néha a hitet sem lehet figyelmen kívül hagyni, mégha az ember nem is vallásos.

The Deep Blue Sea

The Deep Blue Sea.jpgHester egy felsőosztálybeli, tiszteletre méltó angol bíró felesége. Ezért is éri váratlanul környezetét, amikor öngyilkosságot próbál elkövetni. Ennek okai a múltban gyökereznek. Úgy tűnik, Hester megtalálta a boldogságát a házasságban. Ám hamarosan kiderült, hogy az asszony szabad szelleme valójában csapdába esett a minden szenvedélyt nélkülöző nászban. Hester életét felkavarja, amikor találkozik a Királyi Légierő egykori pilótájával, a problémás Freddie-vel. A kapcsolatuknak azonban semmi jövője.

Azt hittem, hogy egy unalmas film, mégis utána nagyon elgondolkodtatott, és még jobban megerősített abban, hogy "Ami nem megy, azt nem kell erőltetni" mondásban. Mi nők képesek vagyunk azért is harcolni, ami sohasem működött. Felfigyeltem rá, mert ez is egy tükör volt. Megmutatta, hogy mi nők, mit csinálunk rosszul....

Salmon Fishing in the Yemen - Lazacfogás Jemenben

Salmon Fishing in the Yemen.jpgA boldogtalan Fred Jones (Ewan McGregor), a halászat-specialista egy nap különleges, vagy talán inkább nevetséges projekt vezetésére kap felkérést, Jemenben száraz, kiapadt folyómedreiben kell meghonosítania a lazachalászatot. Az ötlet mögött egy jemeni sejk (Amr Waked) áll, aki egyben egy skóciai sportbirodalom tulajdonosa. A sejk abban hisz, hogy ha a pecázást meghonosítja saját országában is, akkor elősegíti a békét és a spirituális felemelkedés a gyilkos indulatok uralta országban. A filmből választ kaphatunk arra a kínzó kérdésre is, hogyan függ össze a műlegyes horgászat komoly politikai lépésekkel, láthatunk nem várt hősiességet és későn érő szerelmet, valamint talán bebizonyosodik, hogy a lehetetlen is lehetséges.

Top romantikus dráma :)

Margin Call - Krízispont

Margin Call.jpg

Peter (Zachary Quinto) az egyik legbefolyásosabb befektetési banknál dolgozik kockázatelemzőként. Egy reggel a vele egy emeleten dolgozók szinte mindegyike megkapja felmondó levelét, köztük Peter főnöke, Eric is. Eric (Stanley Tucci) azonban - mielőtt elhagyná az épületet - egy pendrive-ot nyom Peter kezébe azzal, hogy nézze meg a rajta lévő információkat, de legyen nagyon óvatos. A hordozón Eric utolsó munkája található, amelyben az elkövetkező napok várható gazdasági eseményeit és egy minden eddiginél nagyobb pénzügyi krízis veszélyét modellezi. Peter a kereskedők vezetőihez fordul (Paul Bettany, Kevin Spacey), akik tudják, hogy amennyiben az elemzés helyes, az egész gazdasági szféra összeomolhat az elkövetkező órákban. Megkezdődik a versenyfutás az idővel, melynek során hőseink kegyetlen döntések meghozatalára kényszerülnek.

Ez egy fajta lebutított változata a Zeitgeist filmeknek. Holywoodi, de eladható, értelmezhető és nézhető.

Sosem növök már ki ezekből a filmekből, mindig szeretni fogom őket....

Varázsvilág..................................

A bejegyzés trackback címe:

https://sangel.blog.hu/api/trackback/id/tr555010012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása