Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Verde Lunaria: akkor is au..... (2014.06.10. 10:38) Jövő?!....
  • Bötty04: "És egyfajta fanatizmus alakul ki bennem, amit már lassacskán képtelenség lesz elfojtani, és végez... (2014.06.08. 11:42) Hát ennek is vége....
  • Sangel: @Verde Lunaria: :D :D Hááát én jobban szeretem, ha pufókabb :D De így is elvinném egy körre :P (2014.02.18. 09:42) Plusz terhes terhesség....
  • Sangel: @gojjjo: Igazából nincs mit eldöntenem, mert ez így egy kicsit hosszabb és kényesebb dolog annál,... (2014.01.29. 19:54) Ex és a csók....
  • Verde Lunaria: Kell csinálnunk egy csajos nálam alvós estét.... Csepegős filmekkel... (2013.09.06. 15:17) Elegem van....

Ez most nem rólam szól....

2012.02.16. 11:22 - Sangel

cheat.gif

"Ms Verde Lunaria"!

10 év hosszú idő. Néha napján túl sok is, hogy csak egy dolog töltse ki az életünk. És amikor ráeszmélünk, hogy valami, vagy éppen valaki túl régóta leköt minket, akkor keresünk egy újabb megfogható lételemet, amiért képesek vagyunk mindent feladni. De lehet, hogy időben észrevesszük, hogy a régi mégsem olyan rossz, csak az új csiloggása egy pillanatra megvakított. De természetesen a harmadik lehetőség is fenn áll, hogy ez a csillogás éri el nálunk azt a lépést, hogy képesek legyünk változtatni magunkon, másokon, mindenen. 

Először is szeretném így mellesleg közölni, hogy ez nem egy kényszerítő üzenet, nem is üzenet, ez csak egy gondolat, ami természetesen történhet másképp is. Csak a saját okvetlen figyelmem célpontjába került, és próbálom megtalálni rá a megoldást, ahogy minden másra is.

Az én szememben "Mr.APK”. Egy átlagos ember, az első igazi szerelem, ami mellett nem tudunk csak úgy elsiklani. De közben mégsem az az egy életen át tartó "lámúr”. Mivel 10 év, az 10 év, még egy barát, háziállat, vagy mint itt is, egy pár mellett rengeteg idő. Akarva és akaratlanul is kirajzolódik körülöttünk ilyenkor egy olyasfajta kötődés, amit az ember nem szívesen dob el, hagy el, vagy éppen semmisít meg. Talán nem is tudná. Éppen ezért olyan nehéz a szükséges szakítás. Pedig a legjobb megoldás lehetne ilyenkor.

"Ms. Verde Lunaria" drágám 10 éve együtt él egy párkapcsolatban "Mr.APK"-val, és a tudomásunk és feljegyzései szerint a kapcsolatuk már lapos, snassz, megőrjhítő néhanapján, de leginkább nem mondható hatalmas hullámvölgynek. Mert szerintem egy igazán jó kapcsolatnak nem egy egyenes síkot kell megalkotnia, ahol néha van egy kis huppannó, vagy gödröcske, hanem egy igazi hegyes-völgyes kuszaságnak kell lennie. Természetesen ebben sem kell egyetérteni velem. De én inkább másznék meg egy hegyet mindennap, csak hogy fitten tartsam magam, és a kapcsolatomat, és birkóznék meg a völgyekkel folyamatosan, ha tudnám, hogy utána egy gyönyörű lángoló napkeltét látok a hegy tetejéről, ami igazán életben tart, minthogy sohase vegyem észre egy újabb nap hozta lehetőségeket, reményeket és magát a boldogságot. Leginkább egy "új kezdetét".

És ha már a véleményemet írom, akkor azt is leírom, hogy "Ms. Verde Lunaria", te!, nem tudod értékelni az új napot, ha örökre mellette maradsz. Mert azt a szót ismered leginkább, hogy elfogadom. És azt, hogy változtatni, azt már nem. Pedig csak akkor lehet a legjobban színes az életünk, ha hajlandóak vagyunk egy újat kipróbálni, egy talán jobbat, vagy rosszabbat, de mégis tanulságosabbat. Mert eljön az az idő, amikor az adott személytől nem tudunk már tanulni, és csak a kötődés miatt maradunk mellette. De ezzel nem csak magunkat fogjuk vissza, hanem a másik felet is. Így előle is elvesszük a lehetőséget, egy szebb és színesebb életre.

Az én szememben "Mr. Csoki". Csak egy barát. "Mr Csoki" pontosan azt a szerepet töltené be "Ms. Verde Lunaria" életében, amit "APK". Ő lehetne a hirtelen jött fény, ami elvakítaná a múltat és a jövőt, de nem jutnának előrébb az életükben. És ahogy mondani is szoktam, nincs "fiú-lány" barátság. Mert az egyik fél mindig többet akarna. És ha azon a többön túlesnének (ahogy túl estek is), akkor is semmi nincs, ami ezt a jövőben újra meggátolná. Azaz a barátság szót az egyneműeknek találták ki, mert ott nem jön létre szexualitás (itt megjegyezném, hogy elhanyagolnám a bi-, illetve homoszexualitást, mert az egy másik, hosszabb kifejtést eredményezne).

Így tehát "Mr. Csoki" nem is egy barát, csak egy lehetőség egy másik átlagos "elfogadható" életre. És talán azt is lehetne rá mondani, hogy egy mankó. Mivel senki sem önzetlen, főleg nem egy "férfi-női" kapcsolatban. Mindenki akar valamit a másiktól. Ebben az esetben reményt, utat, jövőt, illetve jóslatot. Mert bíznak a másik szavában.

És itt jön a lényeges harmadik fél a szememben "Mr. SzSz". Itt egy kicsit beleszőném a saját életemet is, de csakis kizárólag példa értékkel. Azaz "Mr. SzSz"-ben (kihinné) "B"-t látom. Azaz magát a fény által okozott kellemetlen, de éppen benne élő szeretet teljes vakságot. Így, hogy már sikerült nagy részben lezárnom "B"-t, így sajnos "SzSz"-szel sem tudok együtt érezni, ahogy valójában "Ms. Verde Lunaria"-val sem szabadna, de mivel nőből vagyunk, ezért a feminista énem miatt, csak "SzSz"-t vetem meg.... ( :D )

"Mr. SzSz" a véleményem szerint nem fog megváltozni, ami ilyen korban elfogadható is lenne, ha nem egy nagyon rossz tulajdonságról lenne szó. Mivel "B"-t felhozva, elég sok okom van feltételezni az örökre megmaradó rosszat.

Itt egy régebbi bejegyzés pár végkimeneteli változatról:

 http://sangel.blog.hu/2011/06/07/felbecsulhetetlen

És ami itt még érdekes is lehet, egy idézet belőle:

˝Az én elképzeléseim: Szétmenne az asszonykájával, mind a kettővel. Összeköltöznénk. Segítenék felépíteni a jövőjét, segítene felépíteni a jövőmet, küzdenék és mindennap egy újdonságot adnék neki. Kitalálnék fantasztikus programokat, főznék-mosnék-takarítanék rá, szexuálisan minden téren kielégítenénk egymást és minden úgy menne, ahogy kellene. A lányát szeretném, megtanítanám főzni idővel, segítenék neki, hogy minél többet láthassa.

És most reálisan: Szétmenne az asszonykájával. Segítenénk egymásnak felépíteni a másik jövőjét, leginkább én csinálnék mindent, ő maximum finanszírozna, míg be nem indul a karrierem, ami most már csak hónapok kérdése. Azután elveszteném a varázsomat. Nem beszélgetne velem, csak elmondaná, hogy mi történt aznap vele, majd a végére már nem is beszélgetne velem. Mindenféle ürügyet kitalálna, hogy miért és hova megy. Elkezdene megcsalni, majd beújítana pár barátnőt. És végül ott lennék ahol a mostani asszonykája van.˝

És a legfontosabb mondata a kifejtésemnek, ami "Ms. Verde Lunaria"-ra is vonatkozik: 

És végül ott lennék ahol a mostani asszonykája van.

Csak pár sorban hozzáteszem, hogy mi is történik mostanság "B" életében: Ugye én voltam neki az első hosszabb távú megcsalása. Utánam kijelentette, hogy nem lesz ilyen mégegyszer, maximum csak néhanapján félre-félre megy. Aztán kis időre rá beszerzett még egy áldozatot, akivel szintén ugyanazt csinálta, amit velem. Annak a nőnek is összetörte a szívét egy éven belül. És ott már nem is volt semmilyen magamnak tett ígéret, hogy nem lesz több. Mivel mielőtt szétment volna a második nagyobb áldozatával, már őt is megcsalta bőségesen. És azóta a harmadik áldozatával játszadozik.

Akkor kérdem én? Meg fog-e valaha is változni?! KÉTLEM!!! És ebből kiindulva, én "Mr. SzSz"-nek sem tudok adni a szavára. Mert hiába a sok ígéret, aki egyszer megteszi és nem csak egy szeretővel, hanem a családjával is ezt a gusztustalanságot, akkor már sosem lesz egyfajta ellenerő, ami megtartsa, hogy másodjára, harmadjára és sokadjára is meg ne tegye. És amúgy is! A biztos pontot sosem fogja otthagyni. (meine vélemény) Sajnos! Bármennyire is fájdalmas, de így gondolom.

Az a tény, hogy ha egy párkapcsolatban az egyik fél huzamosabb ideig félrelép és otthon a szépet teszi a párjának, nem éppen a legtiszteletreméltóbb tényező. Mivel akármennyire is megpróbálja átgondolni a helyzetet, nem tudja felfogni, hogy ezzel nem csak a saját, hanem az aktuális és a szerető pozícióban lévő párját is tönkreteszi. Mivel egy adott helyzetben, ha csak a legkevesebb fájdalmat próbáljuk alapul venni, akkor is minimum 2 ember életét keserítjük, hamisítjuk meg a sajátunkon kívül. Ebben a helyzetben sajnos nem plusz két emberrel kell számolni.

Itt számolnunk kell 1. "Mr. APK"-val. Mivel nem egy egyszeri megtörtént megcsalásról van szó, hanem folyamatosan, "években" mérhető félrelépésről van szó. /Kérdem én: Hogy folytatódhat a jövőben boldogságban a kettőjük kapcsolata, ha több évnyi "mást jobban szeretek" helyzet állt fenn? És miből lehet azt gondolni, hogy ez máskor nem fog újra megtörténni? És mi van, ha ez akkor történik meg majd megint újra, ha már gyerekek is lesznek?/ Ebből kifolyólag nem csak "Ms. Verde Lunaria"-tól kerül el a lehetőség egy boldogabb jövőre, hanem "Mr. APK"-tól is, mivel elkerül tőle a lehetőség, hogy egy olyan nő mellett élje le az életét, aki tényleg "szerelemmel", szívből szereti.

Számolnunk kell 2. "Mrs. SzSz"-szel is, és 3. "Mr. és Mrs. SzSz gyermekével". Az anyagi javak előnyt jelentenek egy ilyen megcsalás kimagyarázásra, de mint önös példából szólva, ha a megcsalás nem csak gondolatként, hanem már teljes nagyságában észrevehető, és "Mr. SzSz" lebukik neje előtt, akkor az emberi lélek milliószorosan összetörik és megpróbálja más úton összerakni magát. Akkor már elgondolkodik azon a lehetőségen, hogy más embert kereshetne élete párjának. És a gondolatok elég sűrűn valósággá válnak. Így ebben a helyzetben, ha "Ms. Verde Lunaria" mégis meggondolná magát és otthagyná "Mr. SzSz"-t, akkor, "Mr. SzSz" a két szék közül a földre huppanna. Se család, se szerelem. És a gyermek lelke örökre sérült maradna. Így ha "Mr. SzSz"-t is beleszámoljuk, akkor már 4 áldozatnál járunk.

És leginkább számolnunk kell 5. "Ms. Verde Lunaria"-val. A milliónyi végkimenetel között jó és rossz is felsorakozik. De ha továbbra is így folytatja, akkor a boldogságát fogja elveszíteni. És mivel ez nem egy átlagos helyzet, nem egy szív kontra agy műfaj, illetve fekete-fehér, vagy igen-nem játék, hanem egy színekkel, szavakkal és érzésekkel teli változat már. Ahol egyetlen döntés is felboríthatja 5 ember életét.

Az én véleményem egyszerű, mégis a legnehezebb. 

- Mindent felrúgni, és egy újba kezdeni.-

Hogy hogyan? - Nyitva tartva a szemet, számolva az okozott károkkal és annak a legminimálisabbá tételével, és felkészülni a változásra. És a legvégén elengedni, megengedni a változást önmagunknak, mások véleményétől megfosztva.

Itt van a legnagyobb lehetősége annak, hogy egyetlen ember se sérüljön véglegesen. Mivel ha bízunk a "jó"-ban, akkor mindenki meg fogja találni a saját boldogságát.

A legjobbakat kívánva írtam ezen sorokat, és remélem, hogy a legjobban fog minden alakulni "Ms. Verde Lunaria" kicsi kis életében.

Merj változtatni, nincs még itt a vég....

Bátorság............................................

A bejegyzés trackback címe:

https://sangel.blog.hu/api/trackback/id/tr354105123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Verde Lunaria 2012.02.16. 12:12:18

Jó kép :)
(és köszönöm a véleményed)

Sangel 2012.02.16. 13:15:38

@Verde Lunaria: :)) de azt is tudod, hogy leginkább csak Te tudhatod ;)


süti beállítások módosítása